Weekafsluiting

Redactie   18 september 2015   Geen reacties op Weekafsluiting

Zûnig!

De slager verkoopt vlees. Regen blijkt nat. Vrouwen praten meer dan mannen. Corpsballen dragen jasje-dasje. Laura Werger wil naar de Tweede Kamer. Hipsters dragen een baard. Een plus een is twee. Gemeentelijk belastinggeld kan beter niet naar GOUDasfalt. Bonusquote du jour: “cash rules everything around me”. En als de Wu Tang Clan dat vindt, dan is het zo.

zeeuwsmeisje_10gulden

Hup Stichting Mooi Bolwerk!

Deze week waren wij op een vergadering van Stichting Mooi Bolwerk. Prachtig initiatief. Aardige mensen. Hoog realiteitsgehalte. Gratis Geld Gouda gaat meedenken met Stichting Mooi Bolwerk om een oplossing te verzinnen. Zo hoorden wij de terechte vraag waarom de Gemeente wel geld wil investeren in vervuilde grond en niet in het Bolwerk. Het Bolwerk blijft hoe dan ook de primaire plek van binnenkomst in Gouda. Grote afwezige was GOUDasfalt/Gouda Bruist c.s., want die zijn behept met het naar binnen lepelen van vervuilde grond bij de Gemeente. En dat terwijl de ambtelijke rekenwonders wethouder Jan de Laat al lang hebben ingefluisterd: “wees manmoedig, Jan, niet doen”. Braaf schudde de imperator van de Goudse haute finance zijn hoofd tijdens de raadsvergadering. Tevergeefs.

Mwah, okay dan.

Over feiten praten met GOUDasfalt is net als over geloof praten met een Jehova’s getuige: men wil alleen horen wat men wil horen en wat men van plan is om te horen, ongeacht wat er eigenlijk door critici wordt gezegd. Hoe duidelijk wij of anderen ook rationele argumenten, rekenmodellen of risico’s in kaart brengen als het gaat over de Goudse belastingen of over elementaire vormen van democratie, GOUDasfalt hoort vooroordelen, zurigheid en niet-betrokken burgerschap. Dit moeten ze wel horen. Anders zou men inhoudelijk op onze argumenten moeten ingaan. Feiten zijn het meest vervelend voor GOUDasfalt. Zoals de pijnlijke feiten over de Goudse financiën. GOUDasfalt gelooft alleen in wat zij denken dat de feiten zouden moeten zijn. Andere meningen zijn per definitie ondergeschikt aan de eigen bruisende ideeën over wat leuk en goed is voor Gouda. Het meest aandoenlijke is nog wel dat het net lijkt alsof sprake is van een cognitieve dissonantie tussen realiteit en dogma. GOUDasfalt ziet best in dat geld in Gouda een probleem is (realiteit), maar dat kán nu eenmaal niet waar zijn (dogma): Letterlijk in de Nieuwsbrief: “Ons plan moet de gemeenschap zo min mogelijk kosten (realiteit, red) maar het is waardevol voor stad, burger en buitenlui (dogma, red)”. Tralalalala.

Nou, wij gaan naar de vrijmibo bij Dirk. Goed weekend.