Tussenstand Wob-verzoek: we zijn halverwege

Gisteren klepperde de brievenbus: post van het hoofd der Afdeling Cultuur, Vastgoed en Vrije Tijd (moest u ook meteen aan Gratis Tijd denken?) van de gemeente Gouda. Een enveloppe met daarin een pak A4-tjes van ongeveer een centimeter dik als antwoord op ons Wob-verzoek.

Wij zijn momenteel bezig om de stukken op de site te zetten en te beoordelen. Duiding volgt. Als tipje van de sluier verraden we u dat de eerste € 10k gemeenschapsgeld al door GOUDasfalt is gecasht. Het besluit op ons Wob-verzoek treft u alvast aan: 20151020_besluit_wob.

Grappig om te lezen dat een ‘betrokken organisatie’ heeft laten weten niet in te stemmen met openbaarmaking van een document. Welke organisatie dat is, moeten we raden, maar het document waar het om gaat is kennelijk een bodemkundig onderzoek. Omdat het Afdelingshoofd Vrije Tijd de ‘betrokken organisatie’ nog even de tijd wil geven om bij de rechter openbaarmaking tegen te houden, krijgen we dat stuk later. Prachtig, maar het betreft hier wel milieu-informatie. En die moet op grond van Europees recht binnen een maand na aanvraag zijn verstrekt. Daar hebben de slimjuristen van de gemeente vast overheen gelezen.

Goede kans dus dat het Afdelingshoofd Vrije Tijd nog van ons hoort.